miercuri, 17 aprilie 2013

Ajutor in combaterea algelor filamentoase - PondZinger


Pentru majoritatea detinatorilor de iazuri ornamentale, combaterea algelor filamentoase se efectueaza cu solutii anti-alge. Aceste solutii sunt tratamente simptomatice si nici decum profilactice. Nu ar fi mai bine sa prevenim problemele decat sa tratam superficial, constant si ineficient problemele aparute.
Daca intelegem de ce apar algele filamentoase in iaz, ne putem da seama ca prevenirea ar fi fost mai eficienta, mai ieftina si, nu in ultimul rand, mai eleganta. Doar ca pana la aparitia algelor filamentoase nimeni nu se preocupa cu protejarea calitatii apei.
Deci, in majoritatea cazurilor este nevoie de un tratament simptomatic dar care are efect de lunga durata in controlul algelor filamentoase
Solutia foarte eleganta, eficienta si utila, atat profilactic cat si simptomatic, este utilizarea PondZinger
Acesta este o solutie foarte usor de folosit, ce are la bazaextragerea si legarea fosforului din apa. Cercetari independente arata ca PondZinger poate elimina 75-85% din fosforul dizolvat in apa.  Astfel algele nu mai dispun de substanta vitala alcatuirii celulelor. Pe baza principiului proportionalitatii substantelor absorbite, daca nu exista una din substantele de baza, nici celelalte substante nu vor putea fi asimilate.
PondZinger nu necesita intretinere, nu exista riscul supradozarii sau subdozarii si previne aparitia algelor verzi si filamentoase pe termen lung. Poate fi refolosita ulterior.
Nu este periculos pentru viata acvatica. Necesita doar amplasarea in zona cu miscare acvatica (cursuri de apa, filtre, cascade, jeturi, etc)
PondZinger poate fi refolosit. Doar clatiti, uscati si pastrati produsul ferit de soare pana la o noua utilizare.
Substanta este compusa din polimeri non-toxici. Acesta se instaleaza intr-o plasa, in locul cu cel mai puternic curent de apa (sub cascade, pe cursuri de apa, aerator sau la iesirea din filtre, PondZinger se dizolva treptat, eliminand componentii sai in apa, unde substantele nutritive, ca de pilda Fosforul, va fi legat si se precipita la fundul iazului. Rezultatul este o apa sanatoasa, clara, nemirositoare, fara alge, cu suspensii solide reduse si eliminarea coloritului cauzat de metale oxidate. Sedimentele pot fi extrase sau descompuse de oxidatoare de sedimente, sau culturi bacteriene, cum ar fi  MicrobeLift Clean & Clear
Exista doua variante, in functie de volumul de apa:
Pond Zinger:       pentru iazuri de max      45.000 litri
Mini Pond Log:  pentru bazine de max 400,000 litri
PondZinger a fost denumit produsul anului 2011 de catre renumita revista de specialitate Pond Trade Magazine

Un comentariu:

  1. Am testat produsul in mai multe locatii. Rezultatul este conform asteptarilor. Pot sa o recomand tuturor. Ultimile stiri previn utilizarea de PondZinger impreuna cu substante pe baza de peroxid, gen Peridox, deoarece se anihileaza reciproc, prin generarea de ioni cu polaritate diferita.

    RăspundețiȘtergere

Informatiile de mai sus sunt pentru iubitorii de apa si natura.
Acest blog contine cea mai vasta baza de date si informatii tematice legate de iazuri naturale, piscine naturale, bazine, hidroizolatii si alte constructii acvatice
Opinia Dvs este importanta pentru noi.