miercuri, 20 februarie 2013

Ce membrana sau folie se utilizeaza pentru iazuri de inot?

INTREBARE

Buna ziua
Am citit articolul dvs foarte interesant in legatura cu iazul de inot si am unele nelamuriri. Pentru a acoperii suprafata iazului se foloseste membrana EPDM? In magazine de specialitate sunt oferte de astfel de membrane dar sunt recomandate pentru iazurile de ornament. Pot sa folosesc aceasta membrana si pentru iazul de inot sau exista vreo diferenta intre acestea? 



RASPUNS

Va multumim pentru intrebare:
Membrana EPDM PondGard de la Firestone este special destinata pentru amenajari acvatice: iazuri ornamentale, iazuri de inot, iazuri cu pesti, bazine de apa, aceasta membrana detine certificare speciala conform careia nu este nociva pentru viata acvatica.
Iazurile de inot se izoleaza total sau partial cu membrana EPDM. Unele elemente se pot izola la fel ca si piscinele betonate.  Membrana de cauciuc este neagra.
Sunt optiuni de utilizare a foliei de polietilena de inalta densitate PEID (PEHD) care exista in mai multe culori. Utilitatea foliilor colorate in cazul iazurilor de inot este dubioasa. Deoarece apa din piscinele naturale este vie, "traieste" impreuna cu alge, planctoni, plante si vietati, aparitia unor depuneri si colonii de alge verzi sau brune este inevitabila. Deci, daca nu doriti sa pierdeti prea mult timp cu intretinerea aspectului foliei albastre, recomandarea este, totusi, utilizarea foliei negre, ce nu este saritoare la ochi.

In legatura cu acest subiect am scris o postare anterioara:
http://piscinenaturale.blogspot.ro/2012/04/iaz-de-inot-cu-folie-albastra.html


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Informatiile de mai sus sunt pentru iubitorii de apa si natura.
Acest blog contine cea mai vasta baza de date si informatii tematice legate de iazuri naturale, piscine naturale, bazine, hidroizolatii si alte constructii acvatice
Opinia Dvs este importanta pentru noi.