sâmbătă, 18 decembrie 2010

Instructiuni de utilizare sterilizator ultraviolete LIBEL UVC


LIBEL UVC
instructiuni de utilizare

Va felicitam pentru alegerea facuta. Dumneavoastra sunteti in posesia unui filtru Libel UVC performant, de inalta clasa.Suntem siguri ca acest produs, utilizat conform instructiunilor din aceasta brosura, va oferi satisfactie garantata, oferindu-va lacului un sistem eficient de filtrare.

Descrierea produsului Filtrul Libel UVC
este o instalatie electrica ce serveste la mentinerea in stare curata a apei din iazuri ornamentale.
Instalatia functioneaza cu curent electric si emite radiatii ultraviolete. Aceste radiatii au loc in interiorul carcasei si au drept scop sterilizarea germenilor de fito-alge microscopice, care provoaca inverzirea apei. 
Inverzire are loc in cazul in care echilibrul biologic al iazului se destabilizeaza, lucru care se intampla cel mai frecvent in cazul iazurilor de dimensiuni mici, a celor proaspat construite, in perioada de primavara, in cazul neintretinerii regulate a masei vegetale si a faunei acvatice, a excesului de pesti, vegetatiei su aflata in descompunere, a modificarilor in calitatea apei. 
In orice caz se recomanda controlul periodic al calitatii apei cu ajutorul testelor de apa, sau apeland la un specialist.
Libel garanteaza pentru un succes total, rezultand o apa curata, doar utilizat impreuna cu un sistem complementar de filtrare mecanica/biologica tip Biotop, Biopure sau BioPressure, sau similare conform descrierii specifice a filtrelor respectivelor.
Cereti detalii in magazin!
Filtrul UVC poate fi folosit exclusiv pentru tratarea apelor din iazuri, prin montarea pe conducta de recirculare sau de alimentare a tasnitoarelor, cursurilor de apa si/sau cascadelor si numai in combinatie cu pompe submersibile de mica presiune, special proiectate pentru acest scop. 

Masuri de siguranta 
Filtrul Libel UVC este un produs ce serveste la mentinerea in stare curata a apei din iazuri ornamentale. 
Instalatia functioneaza cu curent electric si emite radiatii ultraviolete. 
Filtrul UVC poate fi folosit exclusiv pentru tratarea apelor din iazuri, prin montarea pe conducta de recirculare sau de alimentare a tasnitoarelor, cursurilor de apa si/sau cascadelor si numai in combinatie cu pompe submersibile de mica presiune special proiectate pentru acest scop.
Este interzis cu desavarsire imersia produsului in apa. 
Instalarea filtrului se va face intr-un loc ferit de contactul cu apa.
Functionarea becului UVC poate fi controlat numai prin racordul universal transparent, livrat impreuna cu produsul. 
Atentie! Lumina ultravioleta a becului poate provoca vatamari serioase a ochiului sau/si pielii!
Pentru a preveni supraincalzirea filtrului UVC, asigurati-va inainte de pornirea instalatiei, ca exista deja un flux constant de apa in sistem. 
Nu desfaceti niciodata capacul becului, atunci cand filtrul UVC este in functiune.
Cablul electric nu poate fi schimbat. In caz de defectiune, instalatia trebuie sa fie scoasa din functiune.
In cursul iernii, daca instalatia nu este utilizata continuu, pentru prevenirea inghetului se recomanda demontarea filtrului UVC si depozitarea acestuia intr-un loc protejat de inghet.

Monarea corespunzatoare a filtrului Libel UVC
Se recomanda montarea filtrului UVC pe furtun, intre pompa si filtrul de apa, daca acesta exista. Este important sa ne asiguram de o filtrare prealabila, pentru ca reziduuri de marimi mari sa nu blocheze fluxul apei in filtrul UVC.
Capacitatea filtrului UVC trebuie sa fie in concordanta cu volumul de apa ce urmeaza a fi iradiat, pentru ca functionarea aparatului sa dea rezultate optime si vizibile

Date tehnice

Montaj
AVERTIZARE! Deconectati aparatul de la reteaua de curent electric de fiecare data cand executati lucrari de instalare, intretinere sau schimb de bec!
1. Selectati locul montarii filtrului AlgClear UVC, luand in considerare distanta de la pompa submersibila si filtru bio-mecanic existent sau proiectat. Daca, de exemplu, exista o cascada, filtrul AlgClear UVC poate fi montat si in pozitie inaltata, iar apa iradiata poate fi recirculata prin intermediul cascadei.
2. Filtrul AlgClear UVC poate fi fixat pe pozitie orizontala sau verticala, cu ajutorul unor bolovani, fixat cu suruburi pe un tarus sau pe peretele posterior al cascadei. Este important ca fixarea sa fie ferma si sa nu existe posibilitatea ca filtrul sa cada in apa.
3. Dessurubati capacul filtrului, introduceti becul cu atentie, tinandu-l de dulie si fara a atinge sticla. Becurile duble sunt prevazute cu un distantier care previn spargerea becului in urma vibratiilor ce pot avea loc in filtru.
4. Insurubati la loc capacul cu atentie, pentru a asigura o etansare corespunzatoare.
5. Fixati cele doua console de prindere pe filtru, asigurandu-va ca acestea sunt montate in pozitie corespunzatoare pentru a putea monta filtrul AlgClear UVC in pozitie orizontala sau verticala.
6. Debitati racordul universal conform diamentrului necesar dat de furtun, si montatile la intrare (partea dinspre pompa) si iesire (partea dinspre filtru). Racordul de iesire trebuie sa fie cat mai mare pentru a evita presiuni mai mari de 3 bari (echivalent a 3 m coloana de apa).
7. Desfaceti folia protectoare a orificiilor filtrului AlgClear UVC si insurubati racordurile transparente utilizand cate un inel de cauciuc de etansate (aflat in ambalaj). Insurubarea cu mana asigura o etansare corespunzatoare. O insurubare excesiva duce la suprasolicitarea si distrugerea filetului, implicit a filtrului AlgClear UVC.
8. Debitati furtunul de apa la lungimea corespunzatoare. Racordati furtunul la racordurile transparente prin intermediul unor coliere. Atentie la furtunul spiralat si de racordul transparent care poate fi fisurat de colierul strans excesiv.
Nota: In cazul in care se constata o etansare insuficienta, folositi banda de teflon.
9. Inainte de a pune filtrul AlgClear UVC in functiune, asigurati-va inca odata de urmatoarele:
Capacul filtrului AlgClear UVC este insurubat corespunzator racordurile transparente au fost insurubate corespunzator cu mana racordurile dintre pompa filtru UVC si filtrul mecanic/biologic este corespunzator si instructiunile de montare si exploatare au fost insusite.
10. Porniti in final instalatia in urmatoarea ordine: Porniti intai pompa de filtrare sau pompa utilizata pentru jocuri de apa la care filtrul AlgClear UVC este racordat.
Asigurati-va ca instalatia functioneaza corespunzator, apa se scurge corespunzator prin instalatie si ca nu exista scurgeri. Doar dupa acest control conectati filtrul AlgClear UVC la retea si controlati daca becul UV functioneaza, observand o lumina albastra prin racordul transparent. In asa fel nu veti fi supusi iradierii periculoase. 
Demontarea filtrului AlgClear UVC se face in ordine inversa montarii lui, deci prima data se va deconecta de la retea filtrul AlgClear UVC si doar dupa aceea pompa de apa.

Intretinere
ATENTIE! Deconectati de la retea filtrul AlgClear UVC ori de cate ori executati lucrari sau intretinere la sistem.
Filtrul AlgClear UVC necesita curatare de cel putin doua ori pe an, in functie de gradul de colmatare a iazului. Daca observati un proces de inverzire a apei, se impune decolmatarea sticlei filtrului si a becului cu o carpa inmuiata in solvent (otet alimentar). Nu zgariati sticla de cuart al becului si nu atingeti sticla becului cu mana. Razele ultraviolete vor arde pe suprafata sticlei si cele mai mici urme de grasime sau transpiratie, afectand serios randamentul filtrului AlgClear UVC.
Fiecare bec UVC montat in filtru are o durata de viata de cca 8000 ore. Dupa aceasta perioada radiatia ultravioleta va scadea semnificativ, impunandu-se schimbul becului cu unul nou. 
Cereti un bec de rezerva de la distribuitorul Dvs Libel.
Intretinerea filtrului AlgClear UVC se va efectua dupa cum urmeaza.
1. Deconectati primadata filtrul UVC iar apoi pompa de apa
2. Deconectati furtunurile de racordare si lasati apa sa se scurga din filtru
3. Demontati filtrul din locul fixarii
4. Dessurubati capacul si scoateti instalatia de iluminat din carcasa filtrului. Aveti grija sa nu pierdeti inelul de etansare. Clopotul de sticla se poate demonta cu ajutorul unei monede de dimensiuni potrivite. Utilizarea unei surubelnite poate avaria grav clopotul de sticla.
5. Curatati carcasa, clopotul si becul, schimbati becul daca este necesar.
6. Dupa terminarea procedurii reasamblati elementele filtrului in ordine inversa dezasamblarii.
7. Porniti pompa de apa iar mai apoi filtrul UVC

Adresa – Gardener Center Osorhei – Nr 195/A Tel: 0259 313 427
www.lac.ro 


Un comentariu:

  1. Pt raspuns la comentariu:
    Sticla de quartz este fixata in locas cu ajutorul unui inel filetat. Inelul trebuie dessurubat cu atentie. Probabil va necesita un pic de forta.
    Exista un alt model, unde sticla de quartz era fixata cu suruburi de etansare. Aici treaba este mai evidenta si mai simpla. Acest model a fost fabricat doar un singur an deoarece etansarea nu era perfecta (gulerul superior era prea subtire iar strangerea prea puternica provoca deformarea garniturii si chiar craparea acestui guler. Voi reveni cu o demonstratie in curand

    RăspundețiȘtergere

Informatiile de mai sus sunt pentru iubitorii de apa si natura.
Acest blog contine cea mai vasta baza de date si informatii tematice legate de iazuri naturale, piscine naturale, bazine, hidroizolatii si alte constructii acvatice
Opinia Dvs este importanta pentru noi.