joi, 24 februarie 2011

bazine pentru dejecţii animale

Bazine pentru dejectii animale


In conformitate cu noile reglementari din Uniunea Europeana, depozitarea dejectiilor provenite de la fermele de animale se vor efectua prin asigurarea prevenirii poluarii solului, a cursurilor de apa, precum si a panzei freatice.

Aceste reglementari necesita luarea de masuri speciale, instalatii moderne de stocare si distribuire a fecalelor.
Fosele septice, bazinele deschise, gropile neprotejate, utilizate in trecut nu mai respecta normele de protectie. Dejectiile se scurg, in apele curgatoare, se infiltreaza in sol, in panza freatica, compromit calitatea apelor din fantani, etc.

In cazul fermelor de bovine, reglementarile impun pe langa stocarea dejectiilor, ca utilizarea ingrasamintelor sa fie facute prin dispersare lichida, injectata in sol, pentru a preveni atat scurgerile inutile cat si eliminarea nitratilor in forma gazoasa. Acest fapt inseamna ca este necesar sa se tehnologizeze intreg procesul de captare, stocare si distribuire a dejectiilor: pomparea in bazin, tutilizarea de malaxoare care sa omogenizeze si sa pastreze in stare lichida masa de fecale, care sa poata fi apoi transportat si distribuit pe terenul agricol.

Izolatia acestor bazine se efectueaza cu materiale hidro-izolante fiabile, durabile, rezistente din punct de vedere chimic, termic, mecanic, rezistente la razele ultraviolete, usor de intretinut si, eventual, reparat, usor si rapid de montat, cu costuri de executie si intretinere minime.
Firestone pune la dispozitia noastra materialul ideal pentru izolarea acestor bazine de dejectii, membrana din cauciuc sintetic EPDM  FIRESTONE PONDGARD
Calitatea materialului oferit de Firstone nu este neglijabila, fiind bine meritat, cel mai popular material de hidroizolatie pe plan Mondial. 
Firestone ofera un intreg sistem de montaj, bine pus la punct si rezistent, prin care se pot imbina membranele din EPDM. Solutia oferita se numeste vulcanizare la rece prin intermediul materialelor Quick Seam
Montarea membranei este relativ simpla. Este necesar executia bazinului, cu pante inclinate, in functie de stabilitatea solului. Se monteaza un sistem de drenaj de apa, cu put de control pentru a verifica eventualele scurgeri nedorite dar si de a elimina pungile de apa ce ar putea proveni din panza freatica si care ar putea afecta membrana.
O alta retea de drenaj al gazelor este necesara in cazul bazinelor de dimensiuni mari si, in special acolo, unde au existat anterior depozite de dejectii. Motivul este necesitatea eliminarii gazelor de putrefactie de sub membrana care, acumulate, ar putea balona excesiv membrana.
Firestone are solutiile si pentru izolarea strapungerilor de canalizare, ex, deversoarele. Acestea se mansoneaza prin intermediul unor membrane dublu-strat cu butil.
Cum bazinul in sine nu este pe deplin functional fara controlul materialului depozitat, este nevoie de tehnici speciale pentru controlul dejectiilor. Din acest motiv malaxoare speciale previn sedimentarea dejectiilor si pompe speciale se utilizeaza pentru transvazarea in utilajele agricole care sa le disperseze injectandu-le in sol.

Membrana EPDM Firestone este utilizata in agricultura si industrie, ca izolatoare de bazine de apa dar si de o serie de substante chimice la care membrana EPDM este rezistenta.   In acest link gasiti fisa rezistentei chimice pentru compararea necesitatilor Dvs Firestone Geomembrane Chemical Resistance Chart

Pentru informatii, va rugam sa va adresati echipei Lacor, care va poate sprijini in proiectarea si executia hidro-izolatiilor bazinelor de dejectii animale, agricole si industriale.
WWW.LAC.RO


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Informatiile de mai sus sunt pentru iubitorii de apa si natura.
Acest blog contine cea mai vasta baza de date si informatii tematice legate de iazuri naturale, piscine naturale, bazine, hidroizolatii si alte constructii acvatice
Opinia Dvs este importanta pentru noi.