joi, 29 septembrie 2011

Din nou despre aspiratoarele de iaz


Intrebare

Buna ziua .
Am vazut pe site-ul dvs ca ma puteti ajuta cu un sfat !
Am nevoie de un aspirator de iaz. Pentru asta o sa incerc sa va dau detaliile de care cred ca aveti nevoie pentru a ma putea sfatui.
Asadar, are adancimea de aproximativ 70cm, cu o suprafat de 12 mp. Pe fundul lui am pus pietris (peste folia PVC). Problema mare o reprezinta praful din zona, care mai ales cand este vant ajunge in apa si se depune.
Daca se preteaza un produs din cele comercializate de Dvs, cu atat mai bine.
Va multumesc.
O zi buna.


Raspuns



Stimate Domn


Ref. la aspiratoare, pot sa va spun ca utilizarea lor este destul de limitata. Experienta noastra este destul de duplicitara.  In mod normal nu se justifica utilizarea unui aspirator. deoarece in majoritatea cazurilor are un randament foarte scazut si este greoi de lucrat cu ea.
Un iaz ornamental trebuie golit odata la 2-3 ani, daca prezinta sedimentatii puternice,  respectiv din cauza cresterii duritatii apei (pe urma evaporarii)
Cealalta recomandare este utilizarea de oxidator de iaz, ce elimina eficient o parte considerabila de namol, transformandu-l in nisip viu. In plus ajuta foarte mult la imbunatatirea calitatii apei si in lupta contra algelor.

Mai jos gasiti cateva linkuri unde am mentionat despre aspiratoare.
Cu stima





2 comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  2. Din cate stiu, Karcher este una dintre cele mai bune marci de aparate de curatat de tot felul...sunt sigur ca la ei se poate gasi o solutie pentru curatarea unui iaz cu specificatiile de mai sus....
    merita incercat pentru ca eu folosesc produsele lor de ceva vreme si intotdeauna am fost multumit de ele.

    Comment de la Admin:

    Este adevarat. Dar nu cunosc produse de la aceasta firma care sa fie destinata special curatirii iazurilor pline. Noi folosim Karcher atunci cand golim un iaz, pt a elimina depunerile de pe izolatie, pietre, stanci, constructii.

    RăspundețiȘtergere

Informatiile de mai sus sunt pentru iubitorii de apa si natura.
Acest blog contine cea mai vasta baza de date si informatii tematice legate de iazuri naturale, piscine naturale, bazine, hidroizolatii si alte constructii acvatice
Opinia Dvs este importanta pentru noi.