joi, 12 aprilie 2012

Iaz de inot cu folie albastra


Am un iaz de cca 50 m2, cu adancimea de cca 2m in care cresc in el crapi koi si crapi romanesti.
- Pe fund am pus un strat de 10 cm de pietris si nisip ( stiu ca am gresit ca acum, cand circula pestii, imi fac apa neagra si nu se mai vede nimic; daca aveti vreo solutie... ).
- As dori plante pentru iaz si in plus o solutie sa nu se mai vada marginea de PVC ca sa fie cat mai natural ( in principiu sa o acopar cu plante ).
- Daca mai aveti ideii cum sa repar ce am facut rau de la inceput...va rog sa imi spuneti.
- Va multumesc anticipat!


RASPUNS LA INTREBARE

Izolatia colorata in iazuri contrasteaza cu
Buna ziua

Iazul Dvs arata mai degraba a piscina.
Folia colorata arata bine doar in poze. In iazurile cu pesti nu-si prea are rostul, deoarece in primele zile se va colmata, contrastul fiind foarte deranjant.
Exista diferite metode de acoperire a marginii. Iazul Dvs nu are zona plantata, ceea ce este foarte important, deoarece fara plante si fara un sistem de filtrare performant apa iazului nu va putea fi tinuta sub control.

MASCAREA MARGINII.
Unul din posibilitati este sa achizitionati saci de cocos, care se prezinta ca niste pungi ce se pot fixa pe marginea iazului. In aceste buzunare se pot planta plante acvatice diferite.

O alta posibilitate este sa executati Dvs asemenea pungi, achizitionand geotextil negru, destul de rezistent, pe care sa-l confectionati cu niste buzunare cusute.
Exista si cutii speciale, prevazute cu suporti, dar acestea sunt relativ scumpe si nu vor acoperi buza superioara a iazului.

ULTRAVIOLETELE
In sistem de filtrare cu ultraviolete nu va ajuta deloc, tratamentul fiind doar de suprafata.  Ultravioletele pot reduce cantitatea de alge din apa, dar astfel va creste alarmant cantitatile de nitriti si amoniu din apa, mult peste limita suportabila de catre pesti. Faptul ca nu vor fi atatea alge nu inseamna ca apa va fi mai sanatoasa, ci din contra.

Este recomandabil sa apelati la un specialist, care sa verifice mai de aproape iazul dvs si sa va recomande un sistem de filtrare corespunzator.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Informatiile de mai sus sunt pentru iubitorii de apa si natura.
Acest blog contine cea mai vasta baza de date si informatii tematice legate de iazuri naturale, piscine naturale, bazine, hidroizolatii si alte constructii acvatice
Opinia Dvs este importanta pentru noi.