vineri, 3 septembrie 2010

O noutate in combaterea algelor filamentare (filamentoase sau matasea broastei)

Dupa ani luni de cautari a unei substante cu adevarat eficiente in combaterea algelor filamentare (matasea broastei) am avut ocazia de a testa mai multe tipuri de la mai multe firme.
In principiu lumea interesata ma intreba de substante cu efect rapid. Da. Exista si acest lucru. Cea mai eficienta substanta in combaterea algelor filamentare cu un tratament ultrarapid, fara ca sa afecteze flora si fauna acvatica s-a adeverit a fi
Aqua Activ Fadenalgenvernichter Direct / Astring Algae Control Direct / Eliminador de algas filamentosas. Aceasta substanta este foarte eficienta, in max. o ora ucide, albeste si descompune algele din apa. Dat fiind ca este o substanta foarte puternica si periculoasa daca nu este administrat corect, utilizarea acestei substante anti-alge este permisa, deocamdata, doar profesionistilor. Astfel Oase evita sa se confrunte cu unele reclamatii ce ar putea survine ca urmare a aplicarilor gresite de tratamente.
In general, AlgenWeg / AlgueAway de la Velda este cea mai populara substanta. In doar cateva zile distruge algele. Tot asa si pastilele Alglets de la Velda sunt foarte populare si eficiente pentru toate tipurile de alge.
Singura problema a acestor substante cu efect imediat este ca acestea trateaza mai degraba efectul si nu cauza.
Strobinol, un concentrat peletizat pe baza de paie de ovaz si componente bacteriale - o substanta naturala de combaterea algelor, este o solutie pe termen mediu ce anihileaza cauzele care duc la proliferarea algelor filamentare.
O revolutie in aceasta materie, s-a adeverit dupa testele mele Viresco Aqua, care contine o selectie de bacterii care elimina complet nitrogenul din apa. Dupa experimentele producatorului, odata cu nitrogenul si nivelul de fosfati se reduce considerabil. Totusi, se constata o anihilare a cresterii plantelor care au radacina doar in apa. Nuferii, in schimb, infloresc mai puternic, chiar daca frunzele nu vor mai fi chiar atat de mari.
Viresco Aqua a fost testat de mine in bazine cu nuferi, care au fost infestati complet de matasea broastei. Dupa doua saptamani, eliminand restul de alge filamentare, nu am mai constatat inmultirea lor. In functie de calitatea apei efectul acestui tratament poate dura intre 1-5 ani.
Pentru informatii despre Viresco Aqua si despre celelalte substante, va stam la dispozitie la info@lac.ro sau telefon: 0722500952

http://www.viresco-uk.com/information/technical_info.asp

participati la dezbaterea acestui subiect >

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Informatiile de mai sus sunt pentru iubitorii de apa si natura.
Acest blog contine cea mai vasta baza de date si informatii tematice legate de iazuri naturale, piscine naturale, bazine, hidroizolatii si alte constructii acvatice
Opinia Dvs este importanta pentru noi.