luni, 15 noiembrie 2010

Bio oxidatorul contra algelor filamentoase (matasea broastei)?

Am scris recent despre bio oxidator sau mai bine zis oxidator de sedimente, ca o substanta foarte eficienta de tratare a apei.
Rolul oxidatorului este multiplu. In primul rand stabilizeaza pH-ul namolului care este extrem de acid. Din cauza aciditatii accentuate namolul nu se poate descompune doar anaerob, emanand tot felul de gaze de putrefactie nocive pt viata acvatica.

Alcalinitatea crescuta a substantei intrata in contact cu namolul sedimentat la fundul lacului, respectiv, intre pietrele si lespezile din lac pornesc un proces de descompunere.
Pe urma un compus special al oxidatorului stabilizeaza si calitatea apei.
Bacteriile din acest compus au rolul de absorbtie a compusilor amoniacali (amoniu, nitrati, nitriti), luand hrana de la alge. In plus, sunt o serie de bacterii care se apuca sa devoreze chiar si algele, intr-o anumita masura.

Mai nou am observat ca bio oxidatorul este foarte bun in combaterea matasii broastei.
Este interesant faptul ca dupa ce ne-am chinuit zadarnic cu tot felul de solutii sa eliminam matasea broastei dintr-un iaz cu curs de apa, unul din colegii mei a pus oxidator de sedimente in apa, fara a ma intreba. Ulterior am ramas uimiti ca pietrele care erau mereu pline de vata verde , imputina, chiar si imediat dupa spalarea lor completa, au devenit curate si fara matasea broastei. Sursa de apa din acea locatie era foarte incarcata cu nitrati si fosfor iar tot arsenalul be care l-am folosit parea sa nu functioneze sau cel putin avea efect doar pe termen scurt.
Voi mai face teste sa vad daca chiar functioneaza si in alte locuri si nu a fost doar o intamplare de conjunctura.
Probabil, pH-ul apei era foarte acid (verificarile din timpul zilei nu sunt relevante, aciditatea variaza la extreme dimineata devreme si seara tarziu. Astfel regland aciditatea si substantele anti-alge au un efect mai puternic. De altfel foarte multe substante de tratare indica clar ca pot fi utilizate doar la un pH stabil. Acest lucru este valabil indiferent de marca sau tip de substanta de tratare a apei.
Este bine de stiut si acest fapt. Multe plangeri care se refereau la ineficienta unor substante de tratare au, cu mare probabilitate, sanse de remediere prin reglarea aciditatii apei.
Utilizarea oxidatorului de sedimente este recomandat, in special primavara si/sau toamna,

Bio Oxidatorul poate fi gasit pe situl www.gardenstore.ro
http://www.gardenstore.ro/tehnica-acvatica/intretinere-acvatica/oxidator-sedimente-iaz.html cel de 1 litru sau
http://www.gardenstore.ro/tehnica-acvatica/intretinere-acvatica/oxidator-sedimente-iaz-1.html pt cel de 2.5 litri.


Mai jos postez descrierea oxidatorului de sedimente in romana si engleza

Bio Oxidator Velda
Oxidator care elimina de la sine aproape toate aluviunile si sedimentele.
Rapid, simplu si eficient inlatura depunerile de sediment de la fundul iazului.
Evitati lucrarile grele si murdare si inutile de curatare generala a iazului.
pentru 10 - 25 m2 suprafata calculata la fundul iazului. (in f. de ambalare)
In fiecare iaz pe parcursul anului fundul iazului se colmateaza. Excrementele pestilor, hrana de pesti nedigerata, resturi de plante si vietuitoare moarte, praf si pamant se aduna la fundul iazului si incepe un proces de putrezire. Din cauza lipsei de oxigen aciditatea creste si descompunerea aeroba nu mai este posibila. Rezultatul este un namol urat mirositor si foarte toxic.
Bio-oxydator are in compozitie compusi speciali pentru a stabiliza aciditatea apei, produse pe baza de var pentru a asigura duritatea necesara a apei precum si compusi bacterieni pentru a facilita descompunerea namolului.

Prin utilizarea bio-oxydatorului veti scapa usor si eficient de namolul deranjant fara sa aveti nevoie sa operati lucrari majore de intretinere in curte. In urma lui ramane doar un strat fin de nisip.

Se recomanda utilizarea bio oxidatorului primavara si toamna.

Se utilizeaza repetat, prin presarare uniforma pe suprafata de 25 m2 calculat la fundul iazuluil.


ENGLISH:

Bio-Oxydator - The biological vacuum cleaner

Removes sludge from the pond bottom

Leaves fallen off, refuse of water plants and excrements of fish can increasingly pollute the pond bottom. Especially in oxygen poor circumstances the ground cover will acidify, whereas conversion of organic components by bacteria is no longer possible. Consequently pond environment will be seriously attacked. The water plants will no longer grow and algae will gain the upper hand. Bio-Oxydator removes sludge from the pond bottom and will prevent new sludge from forming.



With the help of three active components Bio-Oxydator will act against sludge from the pond bottom:

1. The pH regulating grains will ensure that the ground cover will not acidify.
2. The slowly dissolving natural lime guarantees the right hardness of the water in the bottom zone.
3. The micro-organisms (in freeze-dried form) added start bacterial conversion of dirt on the pond bottom at once.

If you apply Bio-Oxydator, any sludge on the pond bottom will have disappeared soon. The product should be applied especially in early spring and during the autumn.


Product Packaging Suitable for
Bio-Oxydator

1000 ml
10 m² bottom surface
Bio-Oxydator

2500 ml
25 m² bottom surface




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Informatiile de mai sus sunt pentru iubitorii de apa si natura.
Acest blog contine cea mai vasta baza de date si informatii tematice legate de iazuri naturale, piscine naturale, bazine, hidroizolatii si alte constructii acvatice
Opinia Dvs este importanta pentru noi.