vineri, 19 noiembrie 2010

Capcane contra cartitelor, sfaturi utile

Pe masura ce vremea se raceste, cartitele parca pun mai multe probleme multor proprietari de gradini decat de obicei.
Iarna cartitele vor fi tot active dar se retrag in adancimi mai mari, fapt ce va ingreuna prinderea lor.
Mai jos postam cateva dintre produsele destinate luptei contra cartitelor



Informatii si sfaturi utile in lupta de combaterea cartitelor puteti gasi pe o postare anterioara. Este indicat sa le cititi pt a putea lua o decizie cat mai corecta in eficientizarea luptei, precum si tipul si cantitatea de capcane care va sunt de folos.

Webshop: http://www.gardenstore.ro/accesorii/combaterea-daunatorilor

Sfaturi utile:  cartitele-combaterea-cartitelor.html

 

 

Capcana Cartita cleste

Descriere:

Este o capcana mecanica simpla, dar eficienta. Functioneaza bidirectional.
Capcana cartite 8 x 18 cm tip cleste se monteaza in canal. Nu aveti de facut decat o mica groapa, eliminand pamantul sau gazonul deasupra canalului. Sistemul este un cleste incordat prin intermediul unui arc. Declansatorul este o lamela care, in momentul in care este atins de catre cartita, sare din loc, actionand clestele. Sistemul functioneaza din ambele sensuri.
Atentie la manipulare, la declansare poate cauza rani serioase!
Considerati achizitionarea de mai multe perechi, avand in vedere ca o singura capcana nu garanteaza eficienta totala







Dispozitiv anti-cartita cu ultrasunete

Descriere:

Dispozitiv anti-cartite cu ultrasunete. functioneaza cu 2 baterii 1,5V Raza de actiune 30m. Eficienta dupa 1-2 saptamani.
Totusi, suntem nevoiti sa va informam ca aceste capcane au un feedback negativ mare.  Personal nu recomand utilizarea acestor dispozitive. Defapt niciun dispozitiv cu ultrasunete nu va avea efect garantat.








Capcana Cartita Swissino Supercat

Descriere:

Capcana cartita cu cui percutor. Se monteaza ingropat pe traseul frecventat de cartite. Arc foarte sensibil. Cui percutor eficient. Utilizare multipla. Functioneaza in ambele directii. Verificare usoara a sistemului - vizual, de la distanta. 
Considerati achizitionarea de mai multi perechi, avand in vedere ca o singura capcana nu garanteaza eficienta totala
 Eficienta superioara Calitate Elvetiana
Capcana Cartita Swissino Supercat






 
 
  
link produs:   Capcana Cartita Swissino Supercat 

   
Instructiuni utilizare
Identificati traseul cartitei. Daca nu este evidenta, atunci cand soarele bate razant (apune sau rasare) se poate observa o usoara ridicare de sol. Cu testerul optional sau cu o tija subtire impunsa in sol veti identifica precis galeria. Montati capcana in acest loc.  Executati un orificiu in sol, utilizand un plantator sau o lopatica de plantare, si extrageti pamantul rezultat.  In caz ideal caleria este dreapta si orizontala. Armati capcana prin ridicarea limbii superioare pana cand se blocheaza si introduceti cu grija capcana in orificiu in asa fel incat cele doua fante de la baza capcanei sa permita trecerea cartitei. Daca exista spatiu intre gaura si capcana atunci acoperiti-l cu frunze. Verificati zilnic capcana. Daca capcana este dezarmata atunci este posibil ca sa existe o cartita in ea.  
Daca nu mai exista cartite, pastrati pt cateva zile orificiul deschis. Daca acest orificiu se astupa, inseamna ca mai exista cartite pe galerie.
Daca capcana este neatinsa, atunci probabil galeria este abandonata, cautati o alta galerie

Atentie! nu introduceti degetul in fanta! Poate cauza leziuni serioase sau fracturi.

 

Capcana Cartita tip tunel

Descriere:

Capcana cartite tunel 5,5 x 25,5 cm se instaleaza in tunelul sapat de cartita. Este o capcana bidirectionala. Cartita intra in tubul prevazut cu doua usi, trecand prin usa batanta ce se deschid doar spre interior. Odata intrand nu mai poate iesi. functioneaza din ambele sensuri. Nu omoara cartita!
Considerati achizitionarea de mai multe seturi, avand in vedere ca o singura capcana nu garanteaza eficienta totala

Un comentariu:

  1. Capcana tunel mi se pare cea mai buna. Nu face mizerie, nu te lasa cu constiinta incarcata (pentru ca vei elibera cartita in camp) si nici nu e scumpa.
    Postati si capcane pentru coropisnite va rog.

    RăspundețiȘtergere

Informatiile de mai sus sunt pentru iubitorii de apa si natura.
Acest blog contine cea mai vasta baza de date si informatii tematice legate de iazuri naturale, piscine naturale, bazine, hidroizolatii si alte constructii acvatice
Opinia Dvs este importanta pentru noi.