vineri, 13 august 2010

Constructia unui iaz din bazin preformat cu o mica pompa cu jet

CONSTRUCTIA UNUI IAZ DIN BAZIN PREFORMAT SI JOC DE APA

Intrebare:

As dori sa amenajez in gradina casei mele o fantana arteziana fiindu-mi necesar in principiu un bazin preformat si o pompa. La bazine m-am orientat spre o capacitate (volum) de 500 l. Amenajarea dorita o fac pentru a crea un plus de animatie in gradina si in consecinta as dori o pompa corespunzatoare care sa creeze un "joc"de apa frumos.As dori sa-mi recomandati pompa cea mai potrivita atat in raport cu bazinul ales cat si cu inaltimea, diametrul si forma jocului de ape (vulcan,calice etc.)



Raspuns:
Bazinele preformate sunt relativ usor de montat. Singurul lucru de retinut este modul de montare mai specific.

Se pune bazinul in locul unde doriti sa fie montat. Cu tarusi se va trasa conturul bazinului. Se trece la saparea gropii, preptat, in asa fel incat sa existe un spatiu de o palma intre sol si bazin. Se asterne un pat de nisip pe fund si se incepe umplerea golului cu nisip, treptat, treptat. Pe masura in care umpleti cu nisip, umpleti bazinul cu apa. Turnati apa si peste nisip pentru a tasa nisipul uniform. Nu fortati nisipul ca acesta sa nu se preseze prea tare peretele bazinului. Asigurati-va ca marginea superioara este permanent la nivel. Continuati procesul de umplere cu nisip si apa in exterior si interior in aceeasi masura.

Pompele ce se recomanda in iazul Dvs ar trebui sa se incadreze intre 1500 si 2500 litri pe ora. Exista pompe in acest sens de la Libel si Messner, care au burete de prefiltrare. Avantajul buretelui este ca duzele fine nu se colmateaza in schimb buretele va trebui sa fie curatat destul de frecvent. Ubbink are pompe fara burete. In schimb, sunt de calitate net superioara (5 ani - daca este intretinut corespunzator functioneaza fara probleme).

Pompele au in general 2 tipuri de duze, vulcan precum si umbrela. Pompele de la Ubbink au si duza tip lava.

Asigurati-va ca veti planta si plante de apa pentru a putea mentine apa curata permanent. Stabiliti o zona unde nu este permanent soare si nu exista posibilitatea ca frunze sau flori sa cada in apa.
Pentru mai multe informatii despre pompe, bazine, vizitati situl gardenstore.roSucces!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Informatiile de mai sus sunt pentru iubitorii de apa si natura.
Acest blog contine cea mai vasta baza de date si informatii tematice legate de iazuri naturale, piscine naturale, bazine, hidroizolatii si alte constructii acvatice
Opinia Dvs este importanta pentru noi.