vineri, 13 august 2010

Instructiunile de utilizare pompa iaz Ubbink Elimax

Postam pt Dvs extrasul din instructiunile de utilizare a unei pompe de iaz. De ce? Pentru ca multi omit sa le citeasca la achizitionarea lor iar secretul unei exploatari indelungi, fara probleme de functionare este respectarea unor reguli simple dar importante. Am ales pentru exemplificare o pompa, si anume Ubbink Elimax. Este pompa cea mai fiabila pe care l-am intalnit pana in prezent. Am hotarat sa-l publicam pt a avea acces la aceste informatii si alte persoane interesate de intretinerea si exploatarea acestei pompe dar nu numai, majoritatea pompelor similare, indiferent de producator va oferi aceeasi informatii, cu mici ajustari, bine inteles.
Instructiuni de instalare, exploatare si intretinere Pompa de iaz Ubbink Elimax

Va felicitam pentru alegerea facuta. Dumneavoastra sunteti in posesia unei pompe performante, de inalta clasa. Suntem siguri ca acest produs, utilizat conform instructiunilor din aceasta brosura, va oferi satisfactie garantata, oferindu-va lacului un sistem eficient de filtrare.
Descrierea produsului
Pompele UBBINK ELIMAX dispun de caracteristici ce le fac unice fata de celelalte pompe
FFS – Flexible Flow System – Debit marit gratie unui sistem flexibil de valve ce asigura o scurgere cu frictiune scazuta
EPS – Epoxy Protected System – Sistemul este protejat de o incapsulare in rasina epoxidica de inalta calitate
NSS – No Sponge System – intretinere redusa multumita designului de filtrare care nu face necesara utilizarea buretilor ce necesita dese interventii.
CSB – Ceramic Shaft Bearing – Durata de viata mai lunga, caracteristici optimizate si silentiozitate prin azul rotorului incorporat in ceramica.
TPS – Thermal Protection System – Protectie suplimentara contra supraincalzirii prin termostat
SMS – Special Magnet System – Motorul foarte puternic este construit din metale rare (neodina si boron) in loc de ferita pura
Toate pompele dispun de un motor foarte eficient, puternic si de incredere.
Intreaga serie poate fi utilizata cu conditia ca aceasta sa fie situata sub nivelul apei pompate si sa fie amorsata in prealabil. Pentru aceasta se va proceda la desfacerea carcasei filtrante si racordarea sorbului direct la pompa.
Axul ceramic al pompelor Elimax permit utilizarea acesteia si in apa sarata.
Pompa poate fi utilizata simultan chiar si pentru mai multe functii (depinde de capacitate):
poate alimenta o fantana, un sistem de filtrare, o duza, utilizand robinetul cu ramificatie din dotare.
Fittingurile din dotare ajuta la racordarea furtunului inelat.
Picioarele ajustabile ajuta la fixarea ferma pe fundul apei sau pe un suport adecvat

Montarea si punerea in functiune a pompei de iaz
Cititi instructiunile de montare cu atentie
Nu lasati niciodata pompa sa functioneze fara apa.
Instalati pompa la cel putin 0.15 m adancime dar nu mai mult de 1 metru calculat
de la suprafata apei, liber de sedimente, pietris sau alte depuneri.

Masuri de siguranta
Verificati voltajul ca sa fie in concordanta cu reteaua dvs. Pompa va fi racordat permanent la retea, prevazuta cu pamantare, intr-un loc ferit de umezeala. Se va prevedea instalarea unei disjunctor pe ambii poli, cu deschidere de 3mm si siguranta de 3 sau 5 A
Pompa niciodata nu se va manipula, mai precis nu se va trage afara din apa prins de cablul electric. Nu indepartati fisa de legatura pentru a scurta cablul. Neluarea in consideratie a regulilor amintite duce la pierderea garantiei asupra produsului.
Functionarea pompei in iazuri de gradina, este permisa doar in cazul in care pompa, ca si orice alte instalatii electrice ce se afla in contact direct cu apa, este prevazuta cu un sistem electric de protectie la atingere(releu Fi sau diferential) cu putere nominala de max. 30mA.
Este interzisa functionarea aparatului in cazul in care persoane pot fi in contact direct cu apa.
Feriti aparatul de inghet!

Intretinerea pompei de iaz
Ungerea pompei nu este necesara si nici alte intretineri speciale nu se necesita in timpul functionarii. Este suficient daca periodic controlati carcasa filtrului pentru a elimina depunerile de sedimente. Periodicitatea controlului depinde de calitatea apei, in principal de nivelul de murdarie si de duritatea apei.
In orice caz in care constatati o micsorare a debitului de apa se recomanda controlul si curatarea pompei Pompele colmatate in exces se vor demonta complet, prin eliminarea capacului - grila protectoare (impingand clemele de prindere inspre interior). Urmeaza desfacerea capacului pompei (baioneta) prin invartire la 30 de grade in sensul invers acelor de ceasornic, extragerea cu grija a rotorului, urmata de curatarea partilor colmatate cu apa, eventual apa cu otet. Dupa terminare pompa se remonteaza la loc in ordine inversa demontarii.
Observati cu atentie toate piesele componente (incl lagarele de cauciuc, saibe, ax rotor) precum si ordinea montarii lor.
Recomandam inspectia interioara a pompei de cel putin 2-3 ori pe an, si imperios necesar la dezactivare / activarea pompei la terminarea / inceputul sezonului. Decalcifierea ansamblului rotor - stator in timp util previne uzura prematura datorata depunerilor de piatra in compartimentul motor.

Lucrarile de intretinere se vor efectua numai daca pompa nu se afla sub tensiune,.
Iarna aveti grija ca pompa sa nu inghete si pentru aceasta se recomanda ca acesta sa fie scoasa din apa si pastrata in timpul iernii intr-o galeata de apa, intr-un loc ferit de inghet. pentru a preveni uscarea garniturilor de etansare
Daca pompa necuratata se tine mult timp in mediu uscat, sedimentele depuse pe partile in miscare vor provoca uzura prematura a pieselor, sau chiar ancrasarea rotorului, care poate duce la deteriorarea ireparabila a pompei.
Daca constatati ca pompa nu functioneaza, intotdeauna verificati daca este racordat la retea si daca rotorul nu este ancrasat.
Pentru alte informatii va rugam sa va adresati la specialisti abilitati in electricitate sau specialisti in domeniu. In caz de avarierea cablului pompa nu se poate schimba. In acest caz pompa trebuie dezafectata si depusa la un colector de deseuri, cu respectarea reglementarilor specifice locale.

Date tehnice
Datele tehnice se gasesc pe ambalajul fiecarei pompe, impreuna cu specificatiile utile pentru a alege pompa cea mai potrivita pentru dumneavoastra

Garantia
Ubbink acorda 5 ani garantie pentru pompele Elimax, constient de calitatea acestor produse.
Garantia acopera defectele de material si de productie. Elementele in miscare care prin natura lor sunt considerate consumabile nu fac parte din aceasta garantie.
Garantia se pierde daca s-a deteriorat cablul sau carcasa pompei, respectiv in cazul defectiunilor cauzate de o exploatare necorespunzatoare.
Ubbink nu garanteaza pentru pompele sale daca sunt utilizate in alt domeniu decat in cea pe care a fost proiectata – pompe acvatice de decor cu presiune mica pentru duze, filtre si cursuri de apa.
Garantia poate fi exercitata doar prezentand documentele de achizitie in original odata cu produsul, cu subansamblele si ambalajele cu care au fost livrate.
Pentru a beneficia de o functionare fara probleme pe o perioada cat mai lunga este necesar sa utilizati pompa conform celor descrise anterior.

Importator si distribuitor unic in Romania
Lacor trade srl Osorhei
Adresa – Gardener Center Osorhei – Nr 195/A
Tel: 0259 313 427
www. lac.ro
info@lac.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Informatiile de mai sus sunt pentru iubitorii de apa si natura.
Acest blog contine cea mai vasta baza de date si informatii tematice legate de iazuri naturale, piscine naturale, bazine, hidroizolatii si alte constructii acvatice
Opinia Dvs este importanta pentru noi.