luni, 16 august 2010

Protectia electrica in iazurile ornamentale

DORESC UN IAZ ORNAMENTAL IN GRADINA. 

AM UN COPIL DE DOI ANISORI IN FAMILIE

Daca aveti copil mic (2 anisori) va sfatuiesc totusi sa mai asteptati un pic.  Si eu am un copil mic si am folosit un gard ornamental de protectie chiar in centrul nostru de gradinarit, atata timp cat era mic. Acum are aproape 6 ani si tot mai trebuie sa fiu cu ochii pe el. Copiii au o atractie deosebita pentru iazuri, in special daca este impodobita cu nuferi si pesti Koi.
Iazul ornamental are, in general, 1 m adancime, cat timp bazinele preformate nu prea au adancime mai mare de 40-60 cm. Dar marimea lor se incadreaza in plaja de 125 - 1000 litri. Bazinele mai mari decat acestea sunt nejustificat de scumpe. Din acest motiv, bazinele proformate pot fi o optiune.
O alta sugestie ar fi montarea unei fantani ornamentale de gradina sau terasa, cu luciul de apa inaltata, pentru a nu permite copilului sa cada in ea.
Orice optiune va necesita pompe de recirculare. Optati, in masura posibilului pentru pompe de 12 volti si/sau utilizarea de sisteme de protectie la atingere montate de personal autorizat. De altfel, montarea acestor sisteme este imperativa la fiecare utilitate din exterior, in special la aparate electrice care sunt in contact cu apa.
Precautia este foarte importanta in special daca aveti copii mici!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Informatiile de mai sus sunt pentru iubitorii de apa si natura.
Acest blog contine cea mai vasta baza de date si informatii tematice legate de iazuri naturale, piscine naturale, bazine, hidroizolatii si alte constructii acvatice
Opinia Dvs este importanta pentru noi.