luni, 16 august 2010

PROTECTIA ELECTRICA IN GRADINA ACVATICA

PROTECTIA ELECTRICA IN GRADINA ACVATICA

Atunci cand instalati orice utilaj electric de exterior se impun masuri de precautie sporite. Acest lucru este cu atat mai important cand lucram cu pompe, reflectoare precum si alte instalatii aflate in contact direct cu apa.

Verificati voltajul fiecarei instalatii ca sa fie in concordanta cu reteaua dvs. Instalatia va fi racordat la retea, prevazuta cu pamantare, cu priza situata intr-un loc ferit de umezeala.
Se va prevedea instalarea unei disjunctor pe ambii poli, cu deschidere de 3mm si siguranta de 3 sau 5 Amperi pentru pompe si reflectoare
Instalatia niciodata nu se va purta, mai precis nu se va trage afara din apa prins de cablul electric. Nu indepartati fisa de legatura pentru a scurta cablul. Neluarea in consideratie a regulilor amintite duce la pierderea garantiei.
Functionarea instalatiilor in iazuri de gradina, este permisa doar in cazul in care pompa, ca si orice alte instalatii electrice ce se afla in contact direct cu apa, este prevazuta cu un sistem electric de protectie la atingere(releu Fi sau diferential!) cu putere nominala de max. 30mA. (pentru instalatiile de uz particular de consum mic si mediu).
Este interzisa functionarea aparatului in cazul in care persoane pot fi in contact direct cu apa.
Feriti instalatiile de inghet!
Lucrarile de intretinere se vor efectua numai daca instalatiile nu se afla sub tensiune.
Iarna aveti grija ca pompa sa nu inghete si pentru aceasta se recomanda ca acesta
sa fie scoasa din apa si pastrata in timpul iernii intr-o galeata de apa, intr-un loc ferit de inghet pentru a preveni uscarea inelelor de etansare si distrugerea instalatiei din cauza inghetarii.
Daca instalatia nu functioneaza, intotdeauna verificati daca este racordat la retea si/sau daca nu exista avarie pe cablu, respectiv transformator (daca exista).
Pentru alte informatii va rugam sa va adresati la specialisti autorizati in electricitate.
In caz de avarierea cablului instalatiei care are acest cablu sigilat din fabrica cu rasina epoxidica, acesta nu se poate schimba. In acest caz instalatia trebuie dezafectata si depusa la un colector de deseuri, cu respectarea reglementarilor specifice locale.
Nu lasati persoane straine sa intre in contact direct cu instalatiile aflate in tensiune si sa nu atinga apa daca se utilizeaza instalatii electrice de tensiune de 220 Volti sau mai mari.
Atentie sporita la copiii deosebit de atrasi de constructiile acvatice: iazuri, cascade, jocuri de apa, fantani arteziene de terasa si gradina.
SIGURANTA PE PRIMUL LOC!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Informatiile de mai sus sunt pentru iubitorii de apa si natura.
Acest blog contine cea mai vasta baza de date si informatii tematice legate de iazuri naturale, piscine naturale, bazine, hidroizolatii si alte constructii acvatice
Opinia Dvs este importanta pentru noi.