luni, 16 august 2010

Folosirea apei dintr-un lac in iazul meu

AM O CASUTA DE VACANTA PE MARGINEA UNUI LAC. CONSIDERATI CA AR FI UN AVANTAJ FOLOSIREA APEI DIN LAC PENTRU AMENAJAREA UNUI IAZ MICUT CU O MICA CASCADA?


raspuns la intrebare:

Utilizarea apei din lacul din apropiere este o optiune ce necesita precautii. Daca constatati ca apa din lac este foarte poluata, prezinta colorari nefiresti si contin colonii de alge filamentoase, va previn sa nu utilizati aceasta apa. Spre exemplu, algele filamentoase sunt foarte invazive si este foarte dificil de tinut in frau. Practic vorbind, este aproape imposibil sa mai scapati definitiv de ele si, in majoritatea cazurilor, poate fi tinuta in frau cu mari greutati si sacrificii.

De foarte multe ori se recomanda, ca inca din prima zi de instalare a unui iaz ornamental, utilizand apa de fantana, sa se adune cu ajutorul unui minciog, micro-organisme si planctoni de pe luciul apei unui lac din apropiere. Inoculand noul iaz cu astfel de colonii de vietuitoare acvatice va ajuta la stabilirea mult mai rapida al echilibrului biologic.
Verificati, deci, ca apa din lac este sanatoasa si numai atunci sa utilizati aceasta sursa daca nu incape indoiala ca aceasta este sanatoasa.
Este mult mai placut sa va bucurati de rezultatul muncii Dvs decat sa va pierdeti placerea in disperarea de a repara unele greseli de inceput.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Informatiile de mai sus sunt pentru iubitorii de apa si natura.
Acest blog contine cea mai vasta baza de date si informatii tematice legate de iazuri naturale, piscine naturale, bazine, hidroizolatii si alte constructii acvatice
Opinia Dvs este importanta pentru noi.