marți, 17 august 2010

Intretinerea iazurilor vara - August

Actualitatea, sau ce facem in luna aceasta

Intretinerea iazurilor, luna August

IAZURI

Pe intreaga perioada a verii activitatile legate de iaz sunt aproximativ identice. Ca si in luna precedenta va trebui sa avem in vedere temperaturile ridicate. Este bine sa verificati nivelul de oxigen din apa. Plantele oxigenatoare sau o pompa de aerare va pot ajuta.

PESTI

Pestii cresc frumos acum. Vor avea de acumulat suficienta grasime pt a se pregati de perioada de iarna. Unele isi depun din nou icre. Hraniti cu generozitate pestii, dar nu in exces. Fiti atenti sa nu ramana hrana neconsumata in minute de pesti dupa trecerea a max 5 minute, altfel acesta se va descompune in apa, distrugand echilibrul biologic acvatic. Mai bine hraniti-le cu putin dar mai des. Daca plecati in concediu si nu aveti cui sa incredintati sarcina intretinerii pestilor puteti opta pt un dozator automat de hrana.

INTRETINERE

Plantele acvatice sunt in apogeu acum. Eliminati frunzele si florile ofilite, rariti bradisul, daca este cazul. Acum sunt deja foarte dese. O rarire va duce la reimprospatarea lor si eliminarea ramurilor imbatranite. Folositi o foarfeca de taiat plante acvatice, foarte utila in cazul iazurilor de mici dimensiuni.
Filtrele pot fi solicitate la maxim in aceste zile. Verificati daca nu sunt colmatate, iar in cazul in care este nevoie spalati cu grija si fara exces filtrele.
Un ajutor rapid acolo unde nu sunt instalate filtre poate insemna utilizarea de plante acvatice, gen Eichornia Crasipes sau Pistia Stratiotes. (informatii pe info@gardener.ro)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Informatiile de mai sus sunt pentru iubitorii de apa si natura.
Acest blog contine cea mai vasta baza de date si informatii tematice legate de iazuri naturale, piscine naturale, bazine, hidroizolatii si alte constructii acvatice
Opinia Dvs este importanta pentru noi.